Verslag Veluwe Toertocht van zondag 21 april 2013.
De scooter hadden wij de dag ervoor op de aanhanger gedaan en voor vertrek gereed. En om half tien die zondagmorgen gingen wij op weg naar de startplaats in Ugchelen.
Wij wilden om 11.00 uur op de plaats van bestemming zijn.
Het was een uur rijden naar de Hoenderloseweg in Ugchelen en volgens de beschrijving via de A1 dan de afslag 18. 
Onze TomTom vertelde ons dat de afslag 19 de beste optie was en na even zoeken zagen wij een bordje met Kiosk Ugchelen, wij arriveerden iets later dan gepland.


Daar was het nogal druk door leden van een hondenclub met een groot aantal viervoeters .
Het was daardoor heel moeilijk een plek te vinden om de auto te parkeren en ook nog de scooters van de aanhanger te krijgen.
Om half 12 waren de Heinkelaars kompleet met 9 scooters en twee Heinkel cabines en in totaal met 23 personen.
De stemming was heel goed ook mede door het prachtige weer, het beloofde een fijne dag te worden en een ieder stond aan de start met ronkende motor om de Veluwe-Route te rijden.
Wij reden richting Beekbergen waar een stop was gepland van 15 minuten.
In Beekbergen is de Veluwse Stoomtrein Maatschappij, waar veel te zien is wat betreft stoomtreinen en oude stijl wagons en passagierstreinen.


Er stonden reusachtige locomotieven en daar er heel veel te zien was werden de geplande 15 minuten daardoor 3 keer 15 minuten.
De zon scheen inmiddels en de rit werd voortgezet nu richting Klarenbeek en via Zutphen, Voorst naar Eerbeek. Dan richting Loenen naar Dieren en De Steeg.
Zo kwamen wij voor de koffiestop bij Paviljoen De Posbank met het mooie uitzichtpunt.
De nog steeds schijnende zon en heel veel mensen daar aanwezig was het heel druk, veel mensen met de fiets en motor, die allen van deze mooie dag genoten.
Tot ieders verrassing waren daar ook de heer en mevrouw Lambregts aanwezig.
Na de stop via H-Rijnsteate –Apeldoorn en langs Het Open Lucht Museum en Burgers Zoo richting Hoenderloo, Beekbergen en Apeldoorn naar de Ugchelseberg tevens eindpunt van deze mooie rit.
Na het bijpraat half uurtje, ging een ieder zijns weegs en had men genoten van de mooie rit.
Volgens Louis was de kop er af(ik denk dat hij de rit bedoelde). En dus kunnen we uitzien naar de volgende rit op 26 mei a.s.
De startplaats is dan Maarssenbroek voor De Vecht En Molenroute.

Peter en Tonny Klijn.