verslag rit 18 mei.

De Groene Hart rit

Het beloofde op 18 mei een zomerse dag te worden, de dag, waarop Waldo Kamerling zijn belofte, om een mooie rit voor ons uit te zetten, waarmaakte.
Om 11 uur zaten we al op het terras van restaurant Rendez Vous in Mijdrecht achter de koffie waar we on 12 uur zouden vertrekken.
Regelmatig hoorden we een Heinkel aankomen waardoor er maar liefst 12 scooters deze rit  zouden gaan rijden.
Maar vooraf nog even even klein  feestje, want onze secretaris Herman Aalbers vierde deze dag zijn 64ste verjaardag en werd daarvoor door iedereen gefeliciteerd.

Van uit Mijdrecht voerde de rit naar Waverveen, vervolgens  via de polder "de Ronde Hoep"  naar Abcoude. Onderweg kwamen we een grote groep motorrijders tegen, die net al wij, een toertocht reden.
Ook erg veel fietsende recreanten, waaronder veel wielrenners, die zich overigens keurig gedroegen.
Binnendoor naar Vreeland, waar we een bezoek brachten aan het Healey museum.


In dit kleine museum stonden een behoorlijk aantal automobielen van het merk Healey  te glimmen en waren een groot aantal onderdelen en opengewerkte motoren te bezichtigen. De rondleider was een enthousiast verteller en hij wist heel veel van de historie van deze auto, die in een later stadium is overgenomen door Austin.

Nadat we het bezoek beëindigd hadden reden we richting Nieuwer ter Aar, waarbij we onderweg nog een ooievaarmoeder met drie jongen, zittend op een groot nest op een speciale nestpaal, konden zien.
De route leidde over smalle landweggetjes, die soms werden onderbroken door zogenaamde veeroosters, waarbij het dus even oppassen geboden was.
Ook hier onderweg weer een groep toerrijders nu allemaal in automobielen van het merk Chevrolet Corvette. Deze zeer brede automobielen namen op de smalle wegjes veel plaats in, zodat met name onze twee zijspanrijders, regelmatig de grasberm moesten opzoeken.

De bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal en de autoweg Utrecht-Amsterdam, duidelijk gemaakt voor het plaatselijk verkeer, voerde ons via Nieuwer ter Aar naar Woerdense Verlaat. Onderweg werd nog even een tussenstop gemaakt, om onze jarige de gelegenheid te geven, ieder een koek en een blikje frisdrank aan te bieden.

Vandaar reden we tussen de plassen door naar Noorden en Zevenhoven, om vervolgens naar de Hoef te gaan. Van daaruit was het een klein stukje om weer terug te keren naar ons startpunt in Mijdrecht.

Dank aan Waldo voor het uitzetten van deze prachtige tocht van 94 kilometer, waarbij we genoten hebben van de mooie omgeving en vooral het heerlijke zomerse weer.

Bert van Sandwijk