Kampeerweekend in Mierlo
Sinds enige tijd ben ik (partner)lid van de HCN. Op beurzen en andere gelegenheden had ik al kennis gemaakt met een flink aantal leden en nu was het aan mij om samen met mijn ‘partner’ het weekend in Mierlo te organiseren en de ritten uit te zetten voor zaterdag en zondag.
Het uitzetten van de ritten was al een hele ervaring, heel leuk om te doen op een mooie dag. We hadden voor de zaterdag een rit door de Kempen en zondag door de Peel. Een feest op zich is het al om de mooiste plekjes op te zoeken in de omgeving waar je woont. Tijdens de rit zelf is het heerlijk om anderen daarvan te laten genieten.
Het weekend zelf was een succes. Vrijdag laat op de middag (ik moest die dag nog werken) zijn we naar  camping de Sprink in Mierlo gegaan. We kenden de camping omdat we dat weekend zelf georganiseerd hadden, maar het overtrof toch onze verwachtingen. We werden daar bijzonder goed ontvangen. Alles was goed geregeld en de camping was rustig en zeer goed verzorgd.
Er waren al wat kampeerders en we hebben onze camper naast hen gezet. Enfin, praatje, borreltje, meer praatjes en borreltjes en pas tegen 20.00 uur zijn we onze maaltijd gaan bereiden, alles zeer gemoedelijk.
Zaterdag zijn er nog wat mensen bijgekomen om de zaterdagrit mee te rijden. Er was beloofd dat we goed weer zouden hebben maar we hebben toch het eerste uur 3 korte maar hevige plensbuien op onze helmen gekregen. Zoals iemand later opmerkte: ‘Het weer was prima, we hadden alleen een uur later moeten vertrekken!’.
Over de rit van zondag kunt u lezen in een artikel dat door iemand anders is geschreven.
Mensen, het waren heerlijke ritten. Zo’n rij Heinkels achter elkaar door het mooie Brabantse landschap. Zo’n gemoedelijke sfeer onder elkaar. De gezellige terrasjes waar we op neer gestreken zijn. Het ‘geestrijke’ vocht dat we tot ons hebben genomen op een van die terrasjes van een Trappistenklooster. Het bekijks dat we kregen. Geweldig. Het was voor mij de tweede rit en ik hoop er nog hele vele mee te mogen maken. Ik verheug me op de volgende ritten. De eerstvolgende voor mij is de Duitse Merkenrit in Tiel en de volgende …… wie gaat er een prachtige rit voor ons uitzetten?
Met groet uit het mooie Brabant en tot een volgende keer

Jeanne Ector

 

Tijdens het weekend werd ook de verjaardag van de Heinkel van Peter Klijn gevierd!