Brabantse Scooterdag 2015.

Voor de vierde keer werd op zondag 26 april de uitwisselingsrit georganiseerd. Dit jaar was de Lambrettaclub gastheer en waren de Vespa en Heinkelclub de gasten.
De weersverwachtingen waren niet bepaald gunstig, we zouden met regen en een lage temperatuur worden geconfronteerd.
Desondanks melden zich 3 Lambrettarijders, twee Vesparijders en 5 Heinkelrijders in het restaurant " De Cockpit " op het vliegveld Seppe tussen Breda en Roosendaal. De beloofde regen was, ondanks de zware bewolking, niet aanwezig terwijl ook de temperatuur best meeviel met 15 graden.

Na de kennismaking en de koffie werd om 11 uur gestart met een rit, die door Cor van Seters samen met zijn vrouw, voor deze dag was uitgezet.
De rit voerde naar het zuiden, door een bosrijke omgeving naar Sprundel en Rucphen, waarna richting Galder het voornamelijk akkers waren, die met grote kwekerijen van asperges, aardbeien en allerhande struiken en bomen de hoofdmoot vormden.

De eerstvolgende stopplaats voor de koffie was in België in Meerseldreef bij de Paters in een voormalige kapel, waar op dat moment het al een drukte van belang was.

Via Ulicoten en Baarle Nassau reden we naar de Nederlands/Belgische grens, waar we bij De Dodendraad stopten, om het herinneringsmonument uit de Eerste Wereldoorlog en de daarbij staande grenshekken, die onder stroom gezet konden worden, te bekijken.
De grensmarkering met witte kruisen op de weg tussen Nederland en België was goed zichtbaar.

Ondertussen was ook de zon tevoorschijn gekomen en reden we door België naar het volgende rustpunt " Cafe in Holland ", dat dus niet in Nederland maar in België bleek te liggen. Ook hier een bosrijke omgeving afgewisseld met leuke vennen en een veelheid aan luxe optrekjes, waarna we via Minderhout naar Achtmaal reden.

Van daaruit naar ons eindpunt via Rucphen naar het vliegveld, waar we nog even de tijd namen om een kop koffie te gebruiken en de ervaringen van deze dag nog eens door te nemen.

Toen we huiswaarts keerden was het gaan regenen, maar dat deerde toen niet meer.
We hebben genoten van een prachtige rit door het zuid Brabantse land van ongeveer 100 kilometer, droog en deels zonnig en een fijne temperatuur.

Dank aan Cor en Dina, voor het uitzetten van deze mooie rit.