Verslag Duitse Merken Rit.

Duitse Merken rit van 29 juni 2014
De Duitse Merken rit werd ditmaal gehouden in Brabant in de buurt van het plaatsje Boxtel. Het was echt een hele mooie rit met een afwisselend landschap, weilanden met koetjes, schaapjes een os en een ezel en hier en daar een paard. Langs de wegen stonden bomen op een rij en soms stonden ze kris kras door elkaar, dat noemen ze dan een bos. . We passeerden vele leuke dorpjes de plaatsnamen ben ik vergeten is ook niet belangrijk. De organisatie had er veel werk van gemaakt en alles was keurig verzorgd met leuke stops, alle lof. We moesten een kleine bijdrage betalen voor de veegwagen die mee reed maar dat is uiteraard geen probleem, het geeft toch een veilig gevoel .
Totaal waren er 15 voertuigen waaronder 4 Heinkels verder waren BMW en NSU vertegenwoordigd  Het was erg gezellig en de Heinkels konden het goed bijhouden. In Brabant worden zoals het bleek veel concoursen gehouden, in ieder geval dat weekend, met een paard en daar zit een karretje aan vastgemaakt doormiddel van riemen. Die koetsiers zijn wel bang, ze rijden midden op de weg en gaan niet opzij, ze kijken nu en dan om met angst in hun ogen en ze lieten ons niet passeren ik noem dat pesten, bij hen is het de angst dat het paard op hol slaat.
Een paar keer reden we ergens langs een sloot of een schuur en dan stonk het toch, later werd mij verteld dat het echte Brabantse lucht is namelijk veroorzaakt door de varkensfokkerij.
Dit is een kort verslag van de DM rit en alle lof voor de organisatie voor deze zeer mooie rit.
Jaap van de Lindt