Oldtimerdag Ruinerwold 2014

Zaterdagochtend was het weer een drukte van belang in en om Ruinerwold. De oldtimers kwamen uit alle hoeken en gaten. De trend dat het allemaal een beetje minder wordt met oldtimerdagen en beurzen wordt in Ruinerwold niet gevolgd. De organisatie kan met trots terugkijken op een deelname van rond de 1400 voertuigen.

Voor het  publiek viel er genoeg te zien. De diversiteit aan voertuigen maakte dat er voor een ieder wel wat te zien was om van te genieten. Auto’s, motoren, brommers, fietsen, vrachtauto’s , bussen, legervoertuigen, caravans en natuurlijk niet te vergeten scooters!

Even voor acht uur arriveerde ik in Ruinerwold, een paar minuten later gevolgd door Jan Oosterveld zodat wij gezamenlijk de andere Heinkelrijders konden opvangen. De andere Heinkels druppelden binnen en we kwamen uit op een aantal van veertien Heinkels. Een aantal clubleden stond op een camping in de buurt om er een heerlijk Heinkelweekend van te maken. Traditioneel hebben na de Oldtimerdag een zondagrit in de omgeving van Ruinerwold.

Bij toerbeurt liepen we een rondje over het Oldtimerterrein om ons te vergapen aan al het moois dat er te zien was. Mannen blijven jongetjes…alleen hun speelgoed wordt steeds duurder!

Tijdens de rondrit werden we getrakteerd op een malse regenbui. Na de rit stapten we al dan niet kletsnat van onze Heinkel. Menigeen pelde zich na de rit uit de regenkleding, mijn regenkleding evenals die van Peter Kuiper was keurig droog gebleven in de koffer…..Dit doen we de volgende keer anders!

Tijdens de rit wordt er van alle deelnemers een actiefoto gemaakt. Na de rit ging de meesten van ons naar de fotokraam om de eigen foto uit te zoeken.

Aan het eind van de dag kregen we tegen inlevering van ons deelnemerskaartje een herinneringsvaantje. Het regenbuitje mocht de pret niet drukken, we kunnen terugkijken op een mooie oldtimerdag in Ruinerwold.

 

Hollands Venetië…..
Zondag 17 augustus.


Buienradar, buienradar en nog eens buienradar. Het buitje tijdens de rit in Ruinerwold lag nog vers in het geheugen, dus nu toch maar de regenkleding aangetrokken! In het geval het ging hozen…ik was zelfs uitgerust met een snorkel.      
We startten onze rit klokslag twaalf vanaf het Piet Soerplein in Havelte. Ondanks de weersvoorspelling mochten wij ons verheugen op een opkomst van tien scooters. Mensen bedankt voor jullie komst.
Via door Jan Oosterveld zorgvuldig geselecteerde wegen reden we naar Giethoorn ofwel Hollands Venetië. Via Dwarsgracht reden we naar het Museum Histomobil. We hebben geruime tijd doorgebracht in het museum om ons te vergapen aan al het moois wat daar tentoongesteld was.  Naast voertuigen waren er veel verschillende voorwerpen te zien uit lang vervlogen tijden.
Regenpakken weer aan! En verder naar onze volgende stop! Restaurant “De Blauwe Hand”in Wanneperveen. Gedwongen door het weer hebben we binnen plaats genomen aan de gezellige stamtafel.  Binnen was het warm en droog, buiten regende het pijpenstelen. Het weer en de verdere verwachtingen in ogenschouw genomen hebben besloten om de route flink in korten en terug te rijden naar Havelte.
Jan bedankt voor de rit! Deelnemers bedankt voor de aanwezigheid!
Hennie Benning